Waarom je als manager ook vakantie moet nemen

Iedereen heeft zo nu en dan tijd nodig om tot rust te komen en ja, dat geldt ook managers. Als managers draag je veel verantwoordelijkheid en vind je het vaak moeilijk om die over te dragen aan een ander. Misschien mis je ook het vertrouwen dat alles wel goed zal blijven gaan als je er een aantal dagen niet bent.

De voordelen van genieten van vrije tijd wegen echter niet op tegen de nadelen. Laten we eens nader bekijken waarom managers meer vrije tijd nodig hebben.

Waarom moet je een ​​pauze nemen?

De eerste en belangrijkste reden waarom managers tijd vrij moeten nemen is om een burnout te vermijden. Burnout is een veel voorkomende kwaal en het is er een die managers echt niet kunnen veroorloven. Er staat te veel op het spel en te veel mensen rekenen erop dat je als manager aanwezig en scherp bent. Om jouw eigen effectiviteit, productiviteit en creativiteit te vergroten zul je rekening moeten houden met je eigen welzijn.

Als je je losmaakt van de drukte van het kantoor, krijg je ook de mogelijkheid om na te denken wat je wil bereiken. Het geeft je de tijd om inzicht te krijgen in het behalen zakelijke doelen. Dit inzicht kun je gebruiken zodra je weer aan het werk gaat.

Simpel gezegd zorgt de vrije tijd die je opneemt voor inspiratie en te motivatie. Daarmee kun je beter leiden geven aan jouw mensen en klanten beter van dienst zijn.

Veel managers denken dat hun team absoluut zal afbrokkelen als ze te lang wegblijven. Hoewel ze in veel opzichten onmisbaar zijn voor hun werknemers en organisatie, is dit niet bepaald gezond voor de betrokken mensen. Het is belangrijk dat managers erkennen dat het bedrijf niet om zal vallen als ze er een paar weken niet zijn. Sterker nog, het zorgt er waarschijnlijk voor dat hun team sterker wordt. Medewerkers zullen uit hun comfortzones moeten stappen, hun vaardigheden uitbreiden, in vertrouwen groeien en nieuwe mogelijkheden ontdekken. En echt, dat is een van de beste kansen die een manager kan geven aan zijn medewerkers.

Een goede manager zijn betekent het goede voorbeeld geven. Om werknemers aan te moedigen om een goede balans tussen werk en privé te krijgen, moeten managers eerst hun eigen stappen tonen. Als je als manager geen ‘normale’ vakanties neemt, dan zullen jouw medewerkers dat mogelijk ook niet doen. Uiteindelijk leidt de organisatie onder managers en werknemers die opgebrand raken.

Hoe het goed te doen

Als je een manager bent en klaar bent om wat vrije tijd te nemen, zijn er een paar dingen die je ook zeker wilt weten. De belangrijkste tip die wij kunnen geven is: wacht niet te lang, er zal nooit een perfect moment komen om op vakantie te gaan.

Plan een vakantie en zorg ervoor dat je dit communiceert met jouw team – laat hen weten hoe lang je weg bent, wat ervan ze verwacht wordt en met wie ze contact kunnen opnemen als ze hulp nodig hebben. Plan daarna ook een tijdstip om opnieuw contact met ze op te nemen, zowel individueel als collectief wanneer je terugkomt.

Het is niet echt een vakantie als je constant wordt onderbroken. Als je een duidelijk onderscheid wilt maken tussen op vakantie zijn en op afstand werken, moet je ervoor zorgen dat je onbereikbaar wordt. Als je het simpelweg niet overleeft zonder jouw smartphone op vakantie te gaan, stel deze dan zo in dat alleen persoonlijke e-mails bezorgd worden, schakel meldingen van werkgerelateerde apps uit en markeer jezelf als niet-bereikbaar voor de duur van jouw vakantie.

Wat je ook doet, behandel je vakantie niet als een verlengd weekend. Dat wil zeggen, vul het niet met boodschappen, huis verplichtingen, of gewoon een paar uur op kantoor. Je kunt je niet echt ontspannen en opladen als je niet los kunt laten.

Conclusie

De controle loslaten is voor de meeste managers een eng gevoel, maar de voordelen zijn het zeker waard. Jij werkt hard en heb ook recht op meerdere pauzes om jezelf op te laden. Onthoud dat echt geweldige leiders investeren in zichzelf en het succes van hun teams door vrijaf te nemen.

Leiderschapsontwikkeling

Hoe effectief is jouw leiderschap? In welke mate ervaar je dilemma’s in het leiding geven? Jouw manier van leiding geven vormt de kern van de organisatie en bepaald in welke mate deze succesvol is. Goed leiderschap vraagt onder andere om visie, weten wie je bent als leider en authenticiteit.

KMOB coacht leidinggevenden naar goed leiderschap, passend bij elke situatie. We houden ze een spiegel voor waardoor er leiderschapsontwikkeling ontstaat. Reflectie leidt tot inzicht en antwoorden op de belangrijkste vragen die op dat moment spelen. Door leiderschapsontwikkeling worden dilemma’s opgelost en gaan mensen succesvoller leiding geven.

KMOB is ontwikkelaar van organisatiecultuur, leiderschap en visie, voornamelijk binnen de sectoren infra en zorg. Neem gerust contact met ons op en we praten u graag bij over de mogelijkheden.

Regelmatig tips ontvangen over het ontwikkelen van teams, organisatiecultuur, leiderschap en visie?

Onze laatste tips en inzichten automatisch in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.