Sluit jouw managementteam nog wel aan op jouw organisatie?

Elke organisatie groeit in fasen. Greiner heeft vijf groeifasen van een organisatie benoemd en Keuning heeft deze uitgebreid naar negen groeifasen van een organisatie. Het onderkennen van deze groeifasen geeft inzicht in en voeding voor het ontwikkelen van de teams. De groei van het team heeft namelijk een belangrijke relatie met de groei van de organisatie.

Hoe dat werkt? Door de groei van een organisatie worden er nieuwe teams gevormd. Leiderschapsstructuren ontwikkelen zich. De organisatie doorloopt de fasen van groeien en komt met de groei ook in de crisisfasen. Deze fasen zijn nodig om de organisatie gereed te maken voor een nieuwe fase van groei. Het gereed maken van de organisatie, betekent de ontwikkeling van de teams: de teams gereed maken voor de nieuwe fasen van organisatieontwikkeling. In de crisisfasen worden als het ware de organisatie en de teams geoptimaliseerd. Dit betekent ook de ontwikkeling en structurering van het leiderschap in de organisatie.

Groei in het managementteam

In welke mate sluit jouw huidige managementteam aan op de groeifase van de organisatie? Heeft het team voldoende capaciteit om mee te groeien? Wat kan het team doen om de groei van de organisatie te stimuleren?

Inzicht in de ontwikkeling van het team in relatie tot de organisatiegroei is essentieel voor de groei van de organisatie. Dit inzicht kun je krijgen door interviews te houden met alle teamleden. Door de vragen en antwoorden uit deze interviews te integreren met bewezen en praktisch gemaakte managementtheorieën, ontstaat inzicht om keuzes te maken voor de toekomst.

Je krijgt op die manier inzicht in welke managementtaken het team nu uitvoert. Daarnaast krijg je inzicht in de groeifase, de samenstelling van het team en het geheel aan taken dat het team nog uit te voeren heeft.

Managementteamontwikkeling zorgt ervoor dat het team er op gericht wordt om de juiste managementtaken uit te voeren om te komen tot groei. Het team krijgt inzicht in de eigen groepsontwikkeling en groepssamenstelling om te ontwikkelen van de huidige fase naar de volgende fase van groei.

Hulp nodig bij managementteamontwikkeling?

KMOB is ontwikkelaar van organisatiecultuur, leiderschap en visie, voornamelijk binnen de sectoren infra en zorg. Wij hebben tal van organisaties begeleidt bij het doorlopen van groeifases en managementteamontwikkeling. Neem gerust contact met ons op en we praten u graag bij over de mogelijkheden.

Regelmatig tips ontvangen over het ontwikkelen van teams, organisatiecultuur, leiderschap en visie?

Onze laatste tips en inzichten automatisch in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.