Laat je persoonlijke kompas richting geven aan jouw organisatie

Je weet waar je naar toe wilt, wat jouw waarden zijn en ook wat je talenten zijn. Als leidinggevende heb je een persoonlijk kompas waarmee je de juiste richting kunt bepalen. Dit kompas is raadgevend, door ernaar te luisteren kun je het beste uit jezelf en uit jouw organisatie halen.

Weet je niet zeker wat jouw persoonlijke kompas is? Onderzoek dan wat je nu echt drijft. Wat vind je het belangrijkste in jouw leven en wat wil je bereiken? Door stil te staan bij jouw waarden, kun je richting geven. Je weet wat het startpunt is en weet waar je naar toe wilt.

Breng je organisatie op koers

Wat echter niet meevalt is om jouw medewerkers dezelfde richting op te leiden. Het is moeilijk om jouw persoonlijke kompas over te brengen op anderen. Zij voelen immers niet hetzelfde als je, zij hebben hun eigen waarden en drijfveren.

Stuurloos

De fout die de meeste managers maken is dat zij zelf gaan sturen en de medewerkers op die manier de juiste richting op proberen te laten gaan. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich laten meevoeren en niet zelfstandig de juiste keuzes kunnen maken op het moment dat je even niet aan het roer staat.

Zelfsturend

Het is heel belangrijk dat je niet alleen goed naar jouw eigen persoonlijke kompas luistert, maar deze ook op de juiste manier overdraagt aan jouw medewerkers. Zij kunnen dan aan de hand van jouw kompas zelfstandig de route bepalen. Je hoeft niet meer te sturen om jouw organisatie altijd in de juiste richting te laten koersen.

Hulp nodig?

Vind je het lastig om jouw persoonlijke kompas te bepalen? Of loop je vast op de overdracht? KMOB is ontwikkelaar van organisatiecultuur, leiderschap en visie en dan met name in de sectoren Infra en Zorg. Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag om de juiste richting te vinden.

Regelmatig tips ontvangen over het ontwikkelen van teams, organisatiecultuur, leiderschap en visie?

Onze laatste tips en inzichten automatisch in je mailbox.

Something went wrong. Please check your entries and try again.