Back to Back Issues Page
KMOB Advies, Issue #001 -- Welkom!
April 19, 2013
Dag,

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen, klik dan hier.

Jaargang 1, nr. 1
19 april 2013

Abonneren op deze nieuwsbrief? Klik hier.


In dit nummer:

1) Even voorstellen....wie is Daniël Krouwel?
2) Waarom een nieuwsbrief?
3) Persoonlijk inzicht leidt tot organisatiesucces


Kort of lang geleden heb ik u waarschijnlijk persoonlijk ontmoet. De meeste van u kennen mij dan ook persoonlijk. Toch wil ik me in deze eerste nieuwsbrief eerst (opnieuw) aan u voorstellen.

Even voorstellen....wie is Daniël Krouwel?

Ik wil iedere dag opstaan en mijn talenten vanuit mijn passie inzetten voor leidinggevenden en medewerkers die tot meer resultaat binnen hun organisaties willen komen. Ik ben Daniël en benieuwd naar uw persoonlijke verhaal.

Ik ben al heel wat jaren actief in de procesbegeleiding, bedrijfsadvisering en coaching. Vanaf 1998 eerst alleen in de Civiele Techniek. In deze sector heb ik mijn eerste ervaring opgedaan en ben ik doorgegroeid naar procesbegeleiding van civiel technische projecten. In 2007 ben ik naast de procesbegeleiding gestart met de (bedrijfs)advisering en coaching van ondernemers en werknemers.

Na de afronding van de middelbare school ben ik eerst werkzaam geweest bij aannemers in de Civiele Techniek. Na 3 jaar een deeltijdopleiding HBO Civiele Techniek gevolgd te hebben, heb ik mijn werkervaring uitgebreid in de non-profit sector. Vervolgens ben ik na een deeltijdstudie, in 2008 aan de Nyenrode Business Universiteit afgestudeerd. Mijn scriptie had als titel, “De groei van een organisatie en de rol en samenstelling van het managementteam die leiden tot succes”.

Ik merkte dat mijn passie voor ondernemen en het helpen van ondernemers tijdens de studie bedrijfskunde sterk toenam, waardoor ik in 2007 besloot voor mijzelf te beginnen. Zo is KMOB Advies ontstaan. De ondersteuning van ondernemers en medewerkers in de bedrijfsvoering was op dat moment mijn voornaamste focus. Vanaf 2007 heb ik opdrachten uitgevoerd in de functie van interim manager, organisatieadviseur en sparring partner / coach bij bedrijven in het MKB en in de non-profit.

Op dit moment volg ik de deeltijdopleiding begeleidingskunde. Deze opleiding helpt mij om klanten nog beter van dienst te zijn bij de begeleiding van processen. Mijn interesse en passie voor de groei van mensen is nog verder opgebloeid. Ik vind het boeiend hoe mensen (medewerkers, leidinggevenden, teams en managementteams) groeien door leiderschap en persoonlijke ontwikkeling en hoe organisaties in een volgende fase van ontwikkeling en groei terecht kunnen komen. De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van processen op individueel niveau, binnen teams, organisaties en projecten.

Mijn missie en ambitie is individuen en organisaties te helpen hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en optimaal te leren inzetten, waardoor mensen en organisaties verder tot bloei en betere prestaties kunnen komen.

De afgelopen jaren heb ik veel organisaties van binnenuit meegemaakt. Ik heb de medewerkers achter de buitenmuren leren kennen. Zo heb ik de diversiteit aan inrichting en aansturing van organisaties uit eerste hand kunnen ervaren. Ik heb de verhalen achter de verhalen van medewerkers en leidinggevenden mogen ontdekken en zo het belang van de informele organisatie (en cultuur) op waarde leren schatten. Met al deze opdrachtgevers en medewerkers heb ik een vertrouwelijke en langdurige relatie en samenwerking opgebouwd. Ik heb geleerd dat weerstanden en blokkades van een medewerker op persoonlijk niveau, binnen teams, of op managementniveau niet zomaar organisatiebreed worden gedeeld. Hier is vertrouwen voor nodig. Ik heb ervaren dat het delen van een verhaal door de medewerker, een team of leidinggevende nieuw inzicht geeft en kan leiden tot het openbreken van vaste patronen en kaders. Ik heb verbanden ontdekt tussen functioneren en organisatiedynamiek. Ik heb succesfactoren ontdekt, maar ook de valkuilen in de advisering en procesbegeleiding.

Kortom, in de afgelopen jaren heb ik een heel repertoire aan inzichten opgebouwd en een eigen instrumentarium ontwikkeld dat leidinggevenden en medewerkers binnen organisaties kan helpen de volgende stap te zetten en tot een beter zelfinzicht te komen, met vele positieve effecten ten aanzien van onder andere de samenwerking en resultaatontwikkeling tot gevolg.

Zoals gezegd, ik ben benieuwd naar uw verhaal. Als u uw verhaal wilt delen, neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op. Elke goede oplossing begint met een luisterend oor.


Waarom een nieuwsbrief?

Twee jaar na de start van KMOB Advies is in 2009 de website http://www.management-probleem-oplossen.com online gegaan.

Naast de actuele blogposts op de website wil ik u nu ook graag gaan informeren via een periodieke nieuwsbrief. Met de nieuwsbrief wil ik vier doelen bereiken:

1) Allereerst wil ik mijn ervaringen en inzichten uit de praktijk en theorie met u delen. Ook ga ik actuele ontwikkelingen met u delen op het gebied van procesbegeleiding, coaching, leiderschap en organisatieontwikkeling. In de komende nieuwsbrieven ga ik bijvoorbeeld verder in op de verschillende perspectieven van (organisatie)ontwikkeling en leiderschap.

2) Hiernaast wil ik graag dat u met deze kennis verder komt in uw eigen praktijk. Succesvoller wordt in wat u bezighoudt.

3) Ook zie ik de nieuwsbrief als medium om met u in contact te blijven, naast de persoonlijke ontmoeting.

4) Tot slot, wil ik op verzoek ingaan op specifieke vragen die via de website of als reactie op deze nieuwsbrief zijn binnengekomen, zodat u ook hiermee uw voordeel kunt doen.


Persoonlijk inzicht leidt tot organisatiesucces

Een eerste ervaring uit de praktijk die ik met u wil delen, is een praktijkervaring bij Waterschap Rivierenland (WSRL). Ik mag bij WSRL meerdere medewerkers ontwikkelgerichte coaching (supervisie) geven. Supervisie is vooral een bekend begrip in de zorg en het onderwijs. Echter de meerwaarde van supervisie wordt ook in andere sectoren steeds meer ontdekt.

Ik zie dat bij deze medewerkers van WSRL een mooie ontwikkeling tot stand komt. Een ontwikkeling waarbij talenten en overtuigingen de ruimte krijgen bij de keuzes die in het werk worden gemaakt. Deze medewerkers staan open voor persoonlijke ontwikkeling, vanuit een perspectief van zelfontwikkeling. Zij worden hierin door hun leidinggevende gestimuleerd.

Ik zie dat de medewerkers als persoon meer congruent worden en dat deze ontwikkeling bijdraagt aan het succes van het team in de dagelijkse praktijk. Door deze ontwikkeling neemt de motivatie van de medewerker toe. Hiermee is de persoonlijke ontwikkeling een diepe persoonlijke investering. Een investering die goed past binnen de mogelijkheden die de organisatie nu al biedt op het gebied van ontwikkeling van medewerkers (vanuit personeelsbeleid / Human Resources Management). Ik zie dat een enkelzijdige ontwikkeling op het vakgebied niet voldoende is. Hoe u of een medewerker in de organisatie de functie uitvoert, bepaalt mede het succes van de organisatie.

Ik ben benieuwd hoe u de relatie ervaart tussen persoonlijke ontwikkeling en organisatiesucces. Is persoonlijke ontwikkeling op het hoe en het zijn van belang?

Ik hoor graag uw mening over dit onderwerp.


© 2013 management-probleem-oplossen.com

Wilt u informatie of voorbeelden uit deze nieuwsbrief gebruiken? Dat mag met bronvermelding, met verwijzing naar de website:
www.management-probleem-oplossen.com


Feedback

Heeft u vragen, opmerkingen, of suggesties voor deze nieuwsbrief of de website?

Ik hoor het graag!!

Welke informatie vindt u nuttig? Waar wilt u meer over weten? Vertel het me via het contactformulier op de website.

Als u deze nieuwsbrief informatief vindt, doe dan een collega of relatie en mij een plezier en stuur hem door.

Als u deze nieuwsbrief van een collega of relatie doorgestuurd hebt gekregen en als u de nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, schrijf u dan hier in om u te abonneren.

Met vriendelijke groet,

Daniël Krouwel
www.management-probleem-oplossen.com

Back to Back Issues Page